Ontdek Shell Island, Panama City Beach, FL

Dus je bent gestrand op een onbewoond eiland. Welke drie dingen neem je mee? Als je het geluk hebt om de dag door te brengen op Shell Island in Panama City Beach, zijn de drie belangrijkste dingen die je mee moet nemen je gezin, een camera en… je gevoel voor avontuur!


Er is nog steeds een verbazingwekkend ongerept, onbewoond eiland dat wacht om ontdekt te worden. Shell Island is een barrière-eiland, een 11 kilometer lang stuk onontgonnen land genesteld tussen de Golf van Mexico en St. Andrews Bay. Als u op zoek bent naar een strandervaring die u zal helpen opnieuw contact te maken met Moeder Natuur, dan is dit de plek voor u. Hier is de Sunshine State op zijn best – en natuurlijkst.


Wat je zult vinden


Shell Island doet zijn naam eer aan. Zanddollars, maanslakken, schelphoorns, speldenschelpen, alikruiken, wulken en olijfschelpen zijn slechts enkele van de inheemse zeeschelpen die hier worden gevonden. En zolang er geen wezens in leven, is er geen limiet aan hoeveel van deze unieke souvenirs je mee naar huis kunt nemen.


Dit bescheiden eiland is slechts ongeveer driekwart mijl op het breedste punt en strekt zich zeven mijl uit van oost naar west. Het westelijke uiteinde maakt deel uit van St. Andrews State Park en het oostelijke deel is eigendom van Tyndall Air Force Base.


In zijn geschiedenis was het eiland de thuisbasis van inheemse Amerikaanse nederzettingen, heeft het de komst van Spaanse ontdekkingsreizigers gezien en, zeer waarschijnlijk, een paar piraten gehost! Het had zelfs een cameo-optreden op het zilveren scherm. Tim McCanlies’ coming-of-age-film uit 2003, ‘Secondhand Lions’, met Michael Cane en Robert Duvall in de hoofdrol, bevat een scène met twee paarden die racen langs het strand van Shell Island, hoewel in de film wordt verondersteld dat het strand de kusten van de Middellandse Zee voorstelt. Zee.


Vanaf de kust kan het eiland eruitzien als een luchtspiegeling, maar de overvloedige natuurlijke rijkdom van Shell Island is heel reëel. Hier zijn kilometerslange golvende suikerwitte zandduinen bezaaid met wuivende zeehaver, scrappy scrubs, torenhoge dennenhangmatten en een sereen kustmeer een toevluchtsoord voor honderden soorten planten en dieren in het wild. Allerlei soorten dieren in het wild – van volgzame herten, nestelende kustvogels en ongrijpbare spookkrabben tot een groot aantal bedreigde kustdieren noemen Shell Island thuis.


Zeeschildpadden zijn echter waarschijnlijk de meest bijzondere bewoners. Er zijn twee soorten, beide bedreigd. De majestueuze onechte karper kan tot 1.000 pond groeien. De gracieuze groene schildpad is niet genoemd naar zijn schild, dat normaal gesproken bruin of olijfgroen is, maar naar de groenachtige kleur van zijn huid.


Het broedseizoen van schildpadden is van mei tot oktober, maar het is belangrijk om rekening te houden met markeringen die het hele jaar door nestplaatsen aangeven. Tijdens het broedseizoen komen deze prachtige dieren ‘s nachts uit de branding om hun eieren te leggen in nesten die in het droge zand zijn gegraven, en keren dan terug naar de zee. De jongen zijn op eigen gelegenheid om zich een weg te banen naar de veiligheid van de branding.


Hoe daar te komen


Naar Shell Island gaan is onderdeel van het avontuur en er zijn verschillende leuke opties om uit te kiezen.


Als u een boot heeft, of een gehuurde, kunt u gewoon over de motor varen, voor anker gaan net voor de kust en naar het eiland komen en gaan wanneer u wilt.


De Shell Island Shuttle is de handigste en meest betaalbare manier om te reizen. In het voorjaar en de zomer rijdt de shuttle dagelijks op het half uur van 9.00 tot 17.00 uur, en op het hele uur in de herfst. Er is geen pendeldienst in de late herfst en winter. Hoewel u van plan bent om mee te nemen wat u nodig heeft, als u tussen Memorial Day en Labor Day bezoekt, biedt de shuttle strandaccessoires en snacks te koop wanneer u uw tickets koopt.


Als je er een feestje van wilt maken, kun je tot 10 leden van je familie en vrienden in een pontonboot stapelen en op je gemak van het eiland genieten. Zorg er wel voor dat de bootbestuurder minimaal 21 jaar oud is. Er zijn verschillende excursie-outfits die verhuur aanbieden, maar de handigste is in St. Andrews State Park. Als je je avontuur wilt uitbreiden door te snorkelen of kajakken rond het eiland, meld je dan aan voor een tourpakket, dat het gedoe kan wegnemen door alle benodigde uitrusting op te nemen, om nog maar te zwijgen van de handige veerdienst heen en terug.


Het geluk zal het hebben, Panama City Beach heeft een aantal van de beste vismogelijkheden langs de hele Gulf Coast. U kunt een lijn uitwerpen vanaf de kant of vanaf de achterkant van uw charter- of pontonboot.


Het verkrijgen van een visvergunning is eenvoudig. Je kunt het kopen in sportwinkels of online (myfwc.com/license) en telefonisch (888-FISH-FLORIDA). Als u een vischarter reserveert, is de licentievergoeding doorgaans bij de prijs inbegrepen.


Shell Island is groots in de natuur en heeft weinig commerciële attributen – je zult geen concessiestands, toiletfaciliteiten, picknickpaviljoens of vuilnisbakken vinden. Wees dus voorbereid als je komt en plan om containers of tassen mee te nemen, zodat je alles kunt meenemen wat je hebt meegebracht.


Wat u moet weten voordat u vertrekt


 • Je moet 21+ zijn om een ​​pontonboot te huren
 • Je kunt een paddleboard meenemen om rond het eiland te peddelen, maar het is niet aan te raden om te proberen om naar het eiland te paddleboarden
 • Geen faciliteiten beschikbaar op het eiland
 • Vissers, een visvergunning in Florida is vereist
 • Plan alsjeblieft om het eiland te verlaten zoals je het hebt gevonden, ongerept


Plezier in de zon Vergeet-mij-nietjes


 • Handdoeken
 • Koeler of picknickmand
 • Snorkeluitrusting
 • Visspullen
 • Zonnebrandcrème voor camera’s
 • Strandstoelen en parasolVind meer leuk familieplezier in Panama City Beach!creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Mi-tango.be
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart