Visverslag mei

De beet in de baaien en op het wad is veel beter geworden met de komst van scholende aasvissen zoals menhaden, glas-elritsen en enkele sardines. Het heldere water en de overvloed aan vis hebben geweldige visomstandigheden gecreëerd.


Gespikkelde forel hangt in 2-4 voet water over gras en gebroken bodem. Richt ze vroeg met kunstaas op oppervlakte-/topwater of later op de dag met jigs of hangend twitch-aas. Wees niet verbaasd als je roodbaars aantreft in dezelfde gebieden als gespikkelde forel, omdat ze in vergelijkbare ecosystemen leven en vaak samen rondhangen.


Mangrove snapper zijn dik geworden op structuren zoals dokken, zeeweringen, bruggen en andere verzonken formaties in de baai. Je vindt ze in diepten van wel 1,20 meter, zelfs als er diep water in de buurt is. Natuurlijk aas werkt het beste voor mangroven, maar ze zullen af ​​en toe kunstaas eten.


Roodbaars is wijdverbreid in de baaien en je kunt ze vinden in het ondiepe water, cruisen op de stranden, in diep water rond structuren of patrouilleren in open water op zoek naar aasscholen. Als je de school niet met je ogen kunt zien, zoek dan naar vogelactiviteit aan de oppervlakte of lokaliseer ze via sonar.


Vissen langs onze prachtige witte zandstranden is een lust voor het oog. Het smaragdgroene water is levendig en kristalhelder, dus het is geen wonder dat onze kustlijn het migratiepad is voor veel soorten jachtvissen.


Scholen met rode stieren zijn een veelvoorkomend gezicht als ze langs het strand tot in de branding varen. Pompano is smakelijk, hard vechtend en leuk om te vangen vanaf een boot of surfen met zandvlooien, garnalen of kleine, zware mallen.


De jack crevalle is een andere geweldige gamefish die in grote scholen over het strand vaart en gemakkelijk te zien is vanaf een boot. Jacks zijn ongelooflijk agressief en eten alle soorten kunstaas, dus het is vooral leuk om grote topwaterpluggen naar ze te gooien.


Cobia – ook bekend als leng of citroenvis – is te vinden in het ondiepe water vlak bij het strand. Ze zijn groot, sterk, keihard, agressief en smakelijk, dus het is altijd een feest om er een aan te haken.


De komende weken zouden we tarpoenen moeten zien die hun jaarlijkse trektocht langs de stranden maken. De “zilveren koning” is een hoogvliegende, acrobatische vis die de vaardigheden van zelfs de meest ervaren visser uitdaagt. Tarpon zijn zulke kieskeurige eters en taaie vechters dat het een bevredigende en onvergetelijke ervaring is om er eindelijk een aan de boot te krijgen.


De inham is een soort “smeltkroes” voor veel vissoorten omdat het een gezonde omgeving biedt met variërende stromingen, diep en ondiep water, structuren en de samenvloeiing van water uit de Golf van Mexico en ons binnenlandbaaisysteem.


In de pas heb je mogelijkheden om roodbaars, zwarte trom, schaapskop, mangrove snapper, zwarte zeebaars, bot en andere op de bodem levende en structuurgerichte vissen te vangen. Trollen rond de inham is een goede manier om scholende vissen te vangen, zoals Spaanse makreel, koningsmakreel, blauwbaars en soortgelijke soorten. Vissen langs de zandige randen en rotsachtige punten waar het strand de steigers ontmoet, is een goed gebied om pompano en een mix van roodbaars, jack crevalle en andere soorten te zoeken.


Zoals altijd, als je vragen hebt over wat bijt, hoe je ze kunt vangen of een reis wilt boeken, bel me dan of stuur me een e-mail. Strakke lijnen!


creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Mi-tango.be
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart